Plans d'entrenament

Aquest pla d’entrenament té una durada de 12 setmanes, amb inici el 27 d’agost. Es recomana fer-se una prova d’esforç per saber que estem preparats per seguir aquests entrenaments.

Està dissenyat per ajudar-te a assolir el teu objectiu a la Rodi Mitja Lleida. Però has de tenir en compte que complir els objectius d’entrenament no és garantia d’èxit 100%.

Aquesta planificació és una guia, que pots ajustar als teus horaris i necessitats. És important saber adaptar els entrenaments a les condicions de cada atleta.

La programació està basada en un macrocile i quatre mesociles, que donen lloc als 12 microciles o setmanes. Cadascun amb els seus objectius buscant les oportunes adaptacions fisiològiques.

Pautes d’entrenament

Mesocicle Base 1: Busquem l’eficiència aeròbica. Rodatges a ritme harmònic i fartlecks amb variació de ritme.

Mesocicle Base 2: Introduïm els entrenaments fraccionats (sèries).

Mesocicle Precompetició: Major càrrega i fatiga acumulada, millorar la capacitat aeròbica i potència aeròbica.

Mesocicle Competició: L’objectiu és arribar al dia de la competició en el millor estat de forma possible. No baixa la intensitat però és important els processos de recuperació.

Els rodatges de carrera continua, s’han de començar a una intensitat molt suau i s’han d’incrementar progressivament.

És recomanable acabar la sessió d’entrenament amb estiraments estàtics, mantenint la posició 30 segons. Això fa que el múscul es relaxi, disminueixi el to i que els teixits s’allarguin.

Preocupat de portar una bona alimentació, anar al massatgista cada 4 setmanes i a descansar el temps necessari per poder assimilar els entrenaments. No tot és córrer.

Si pateixes una lesió, atura el teu entrenament i visita al metge. Si et trobes molt cansat, agafa’t uns dies de descans per recuperar forces i continuar amb els entrenaments.

Organitza

Organitza mitjalleida

Patrocina

Rodi mitjalleida

Patrocinador tècnic

Col·laborador principal

Compartir: