Víctor Puyuelo i Mireia Sosa guanyen la 26ª Rodi Mitja Marató de Lleida
19/11/2018
L’atleta Alicia Pérez estarà a la línia de sortida de la Rodi Mitja Lleida 2019
30/10/2019
Víctor Puyuelo i Mireia Sosa guanyen la 26ª Rodi Mitja Marató de Lleida
19/11/2018
L’atleta Alicia Pérez estarà a la línia de sortida de la Rodi Mitja Lleida 2019
30/10/2019

5è Circuit Mitges de Ponent

El circuit Mitges de Ponent escalfa motors per a la seva cinquena edició

Balaguer acollirà el 17 de febrer la primera cita del certamen, que es completarà a Tàrrega (5 de maig), Mollerussa (20 d’octubre) i Lleida (17 de novembre)

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del circuit Mitges de Ponent, que aglutina les quatre mitges maratons que se celebren a les comarques lleidatanes al llarg de la temporada.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà, que ha estat acompanyat pels representants dels clubs organitzadors de les quatre proves: Josep Maria Marqués (CE Runner’s Balaguer, entitat organitzadora de la Mitja Marató de Balaguer); Ricard Mir (100×100 Fondistes Tàrrega, de la Mitja de Tàrrega); Fran Carrillo (AA Xafatolls, de la Mitja de Mollerussa); i Iván Espílez (AE Ekke, de la Mitja de Lleida). També hi ha assistit Eduard Aixàs, representant d’Iter5, empresa que gestiona el circuit.

En la seva intervenció, Paco Cerdà ha volgut destacar la tasca que fan tots els organitzadors “malgrat ser proves difícils de gestionar”, motiu pel qual ha expressat el suport de la Diputació a cadascun dels clubs i al conjunt de circuit.

Com és habitual, la prova de Balaguer serà l’encarregada d’obrir el circuit Mitges de Ponent 2019. Ho farà el diumenge 17 de febrer amb la que serà la 31a edició d’aquesta cita. Al mes de maig, concretament el dia 5, serà el torn per a la Mitja Marató de Tàrrega, i per després de l’estiu quedaran les altres dos proves del calendari: Mollerussa (20 d’octubre) i Lleida (17 de novembre) que, com és habitual, tancarà el circuit.

Tal com ha explicat Josep Maria Marqués, la iniciativa d’aglutinar les quatre mitges maratons lleidatanes va néixer l’any 2015, amb la qual cosa la d’enguany serà la cinquena edició d’un circuit que té com a objectiu valorar l’esforç personal i potenciar aquesta modalitat esportiva unint forces i compartint experiències des de cadascun dels clubs organitzadors.

La bona salut del circuit queda palesa en les xifres de participació que s’assoleixen any rere any i en l’aposta per la qualitat que fan el conjunt dels organitzadors. En aquest sentit, tal com ha detallat Iván Espílez, des del circuit no tanquen les portes a que es puguin incorporar més proves, a la vegada que ha reconegut que, malgrat que les mitges maratons estan funcionant força bé, es fa difícil pensar en organitzar una marató a les comarques lleidatanes, un projecte que seria complicat de tirar endavant tant a nivell organitzatiu com econòmic.

Espílez també ha recordat que divendres vinent La Llotja de Lleida acollirà la festa de lliurament de premis de la passada edició, que va tenir com a campions Jordi Trepat (Xafatolls) i Anna Artal (CE Sanloria). Una edició en què hi va haver 74 ‘finishers’ que van completar les quatre mitges maratons i que rebran el corresponent obsequi que així ho acredita: una camiseta amb el logo de les Mitges de Ponent.

 

www.mitgesdeponent.cat

Compartir: