Reglament

L’ Associació Esportiva Ekke organitza la 30ª edició de la Mitja Marató de Lleida, que se celebrarà el 19 de novembre de 2023.

LA CURSA

 • 21,097 km (Mitja Marató). Circuit homol·logat per la Federació Catalana d’Atletisme (FCA).

Oberta a tothom, sense distinció de categoria, sexe o nació, que accepti i respecti tant la distància com el present reglament.

L’edat mínima de participació és de 16 anys (Nascuts abans del 19/11/2007).

El circuit és 100% d’asfalt i està totalment marcat i tancat al transit.

HORARI DE SORTIDA

Diumenge, 19 de novembre a les 10.30h. 10» segons abans sortiran cotxets de nens i cadires de rodes.

LIMIT HORARI D’ARRIBADA

 • Mitja Marató: 13.00h (2h30’)

A partir d’aquest moment els corredors podran acabar la prova però hauran de fer-ho fora de la calçada, ja que el transit estarà obert als vehicles.

CONTROL INTERMIG km 10.

IMPORTANT (MITJA MARATÓ): Hi haurà un control de tancament al Km.10. Tots aquells corredors que no arribin abans de 70’ al km 10 quedaran eliminats i se’ls retirarà el dorsal. Podran continuar i acabar la cursa, fent ús normal dels avituallaments, però per la vorera ja que el transit quedarà obert. Així mateix, no sortiran a la classificació final.

CATEGORIES

 • General absoluta (Masculí / Femení)
 • Sènior. Nascuts del 1984 al 2007 (16 – 39 anys) (Masculí / Femení).
 • Veterà 1. Nascuts del 1974 al 1983 (40 – 49 anys) (Masculí / Femení).
 • Veterà 2. Nascuts del 1964 al 1973 (50 – 59 anys) (Masculí / Femení).
 • Màster. Nascuts abans de 1963 (> 60 anys) (Masculí / Femení).
 • CLUBS (la suma dels 3 primers classificats) (Masculí / Femení).
 • ATLETA LOCAL (atleta nascut a Lleida) (Masculí / Femení).
 • CADIRA DE RODES (Unisex)

Les categories masculines i femenines es regiran per l’any de naixement.

Tots els corredors han de tenir 16 anys el dia de la cursa. Els menors de 16 anys no estan autoritzats a córrer.

Premis als 3 primers de cada categoria (Excepte el premi local que només hi ha un premi).

ATLETES ESTRANGERS

Tots els atletes estrangers han de tenir el passaport o NIE en vigor el dia de la cursa.

En cas que algun atleta estranger que no tingui el passaport o NIE en vigor participi a la cursa sense el consentiment de la organització tindrà una sanció de 500 €.

En cas que malgrat haver revisat les inscripcions hagués participat algun atleta no autoritzat, aquest haurà de ser desqualificat, i per tant no podrà figurar en les classificacions oficials.

ENTREGA DE TROFEUS i PREMIS

Hi haurà trofeu i regal als tres primers de la classificació general i als tres primers de cada categoria (Excepte el premi local de la Mitja Marató, que només hi ha un premi). Per aquesta classificació es farà us del temps OFICIAL, no del temps real. Els premis no son acumulatius. Sempre es donarà el de més importància.

Premis especials de la Mitja Marató de Lleida.

 • 800 € al rècord de la prova en categoria masculina (1:03:56) i femenina (1:12:39).
 • 100 € al millor atleta local en categoria masculina i femenina.
 • 100 € més obsequi especial per als 3 primers corredors en aconseguir una marca inferior a 1h10′ (masculí) i 1h25′ (femení).
 • 50 € més obsequi especial per als 3 primers corredors en aconseguir una marca inferior a 1h15′ (masculí) i 1h33′ (femení).

INSCRIPCIONS

La inscripció i el pagament es faran exclusivament on-line a la pàgina web de la cursa.

La inscripció estarà oberta des del 2 d’octubre. I es tancarà el divendres 17 de novembre a les 12.00 h, o a l’arribar a 800 participants a la Mitja Marató de Lleida.

Els drets d’inscripció són:

 • Del 02-10-23 al 29-10-23: 22 € (+ 1 € si és necessari llogar el xip blanc).
 • Del 30-10-23 al 12-11-23: 24 € (+ 1 € si és necessari llogar el xip blanc).
 • Del 13-11-23 al 17-11-23: 26 € (+ 1 € si és necessari llogar el xip blanc).
 • Fora de termini (sempre que hi hagin dorsals disponibles): 30 €

Està totalment prohibit córrer sense dorsal o amb el dorsal d’un tercer. Es podran fer canvis de dorsal fins al dia 6 de novembre enviant un e-mail a ae.ekkelleida@gmail.com. Ho haurà de fer l’atleta que cedeix el dorsal indicant les dades del seu substitut. Més enllà d’aquesta data no s’acceptarà cap canvi.

No es tornaran els diners un cop efectuada la inscripció excepte per una causa justificada i abans del 5 de novembre. La devolució de la inscripció suposarà una penalització de 3 € per despeses de gestió.

RECOLLIDA DE DORSALS

L’organització fica a disposició dels corredors un e-mail d’atenció al corredor, ae.ekkelleida@gmail.com, per poder resoldre dubtes i/o incidències. També podeu contactar per la pàgina «Contacte inscripcions» d’aquesta mateixa pàgina web.

La recollida del dorsal tindrà lloc en el Gimnàs Ekke Viding de Lleida (Avinguda Rovira Roure 41-43) i s’accedirà per la porta metàl·lica situada al costat (Vegeu foto).

L’horari serà:

 • Dissabte 18 de novembre d’10:30 h a 13:30 h i de 17:30 h a 20 h.
 • Diumenge 19 de novembre de 8 h a 10:15 h.

Per recollir el dorsal serà necessari presentar el DNI. Si vols recollir el d’una tercera persona, hauràs de portar l’autorització de recollida de dorsal.

A partir de les 10.15 hores del dia de la cursa no s’atendrà cap incidència relacionada amb el dorsal.

SORTIDA i CALAIXOS

Hi haurà una única sortida ordenada per calaixos. S’haurà d’acreditar la marca necessària a l’hora de fer la inscripció. Es necessari per poder garantir una sortida ràpida i neta, i que cada corredor estigui col·locat al lloc on es sentirà més còmode.

Els calaixos estaran ordenats pels colors dels dorsals de la següent manera:

Per entrar al calaix corresponent s’haurà d’ensenyar el dorsal als voluntaris que estaran controlant en tot moment el bon funcionament de la sortida. El dorsal s’ha de portar al pit o en un portadorsal pel davant del cos, en lloc visible, sense doblegar ni ocultar la publicitat. En cas contrari es podrà desqualificar al corredor.

CONTROL DE TEMPS: XIP

La classificació i control per xip serà electrònic. Aquest control garanteix el temps REAL de cada corredor, des de que trepitja la línia de sortida fins que creua la de meta. Hi haurà a més, control de pas al km 10.

A més a més, al km 10 hi haurà un control de tancament, tots aquells atletes que no passin abans dels 70’ quedaran eliminats i hauran de deixar el circuit. Podran acabar la cursa però sense preferència amb els transit rodat.

El xip haurà de estar situat a la sabatilla o al turmell. Però sempre per sota del bessó per poder garantir el bon funcionament del cronometratge.

Els xips de lloguer (blancs) obligatòriament s’han de retornar en acabar la prova. Cada xip perdut es cobrarà a raó de 30 € al participant que no el torni. Els propietaris de xip groc hauran de fer-ho constar al moment de fer la inscripció.

RECORREGUT

El recorregut està homol·logat per la Federació Catalana d’Atletisme. Aquest fet assegura què la distància real de la cursa és de 21,097 km. I que les marques aconseguides pels corredors federats son vàlides per participar en els campionats de Catalunya.

La sortida serà a l’avinguda Rovira Roure 41 – 43, davant del Gimnàs Ekke Viding. És obligatori seguir el recorregut marcat en tot moment, indicat per voluntaris. No seguir-lo comportarà la desqualificació immediata del corredor.

El recorregut està fixat a la pàgina web, però la direcció tècnica de la cursa podrà variar-lo sense previ avis per motius de seguretat o causes alienes a la organització.

AVITUALLAMENTS

Hi haurà punts d’avituallament als km 5, 10, 15 i a l’arribada. Està prohibit rebre assistència fora d’aquests espais habilitats.

Aquells corredors amb dorsal d’elit o negre, que vulguin tenir la seva beguda personalitzada en cada punt d’avituallament l’hauran de lliurar a l’organització el dissabte 18 de novembre entre les 17.30 i les 19.00h, i ho trobarà en una taula situada al principi de cada avituallament. El corredor és responsable de saber diferenciar la seva ampolla de la taula.

ASSISTÈNCIA SANITARIA

La organització disposarà d’assistència sanitària mòbil darrera de l’últim corredor i fixa al punt de sortida / arribada. I tindrà un pla de protecció sanitari per poder fer front a qualsevol incident en qualsevol punt del recorregut.

SERVEIS ESPECIALS

Hi haurà servei de guarda-roba i guarda claus al mateix espai de la sortida.

Els vestuaris i les dutxes estan situades al Pavelló Onze de Setembre.

Es ficarà un servei de corredors guia, llebres, per marcar ritmes a 1h24’ – 1h30’ – 1h35’ – 1h40’ – 1h45’ – 1h50’ – 1h55’ – 2h.

RECLAMACIONS

Les reclamacions es podran fer al director de la cursa amb un import de 50 € que es retornarà si aquesta es acceptada. No s’acceptarà cap passada una hora de la finalització de la cursa.

SEGURETAT

L’organització no es fa responsable dels accidents o altres perjudicis que la participació o la cursa pugui ocasionar als inscrits, abans, durant o després d’aquesta. No obstant l’organització disposarà de servei sanitari per possibles urgències mitjançant la Creu Roja.

IMATGE i VIDEO

Amb la inscripció a la cursa, el corredor autoritza a l’organització per realitzar fotografies i vídeos que puguin aparèixer publicades a la web de la cursa, o a altres webs relacionades, així com en qualsevol publicació o fulletó que l’organització cregui oportú amb les imatges agafades pels fotògrafs oficials durant la mitja marató, sigui en l’edició present o en futures edicions. També cedeix les seves imatges perquè puguin ser utilitzades pels patrocinadors de la cursa.

SALUT

El corredor al omplir el formulari d’inscripció reconeix estar en perfectes condicions físiques per a la pràctica esportiva, i en concret per córrer 21 km. Es responsabilitat del propi corredor fer-se reconeixements mèdics periòdics per tal de que no tingui cap risc. I eximeix a la organització de qualsevol problema físic que pugui patir durant la participació en la mitja marató de Lleida.

PATROCINADORS

En virtut de la Llei 15/1999 de 13 de desembre sobre la Protecció de Dades de Caràcter Personal, el fem coneixedor que les seves dades personals, estan incorporades en un fitxer automatitzat responsabilitat de l’ASSOCIACIÓ ESPORTIVA EKKE LLEIDA, CIF: G25608670. Aquest fitxer es podrà cedirà a tercers patrocinadors de la cursa per ser utilitzats amb fins comercials.

També, formareu part d’un fitxer de l’empresa ITER 5, encarregada de la gestió del Circuit de Mitges de Ponent, amb l’objectiu de donar el millor servei possible de l’esmentat circuit.

Si desitja exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació o oposició pot enviar un correu electrònic a ae.ekkelleida@gmail.com

ACCEPTACIÓ

La inscripció a la cursa implica l’acceptació d’aquest reglament.

FEDERACIÓ CATALANA D’ATLETISME

AQUESTA CURSA ES REGEIX PEL REGLAMENT OFICIAL DE LA COMISSIÓ DE CURSES DE FONS DE LA FEDERACIÓ CATALANA D’ATLETISME.

Organitza

Patrocinador oficial

Patrocinador

Patrocinador

Patrocinador

Compartir: